BLOG

Vastgoedbeheerder kiezen

Het beheren van vastgoed is een fulltimebaan en neemt dan ook veel tijd in beslag. Voor vastgoedeigenaren die de focus op hun eigen expertise willen leggen is het inhuren van een vastgoedbeheerder een uitstekende optie. Door het inhuren van een beheerder voor jouw vastgoed neemt de dagelijks last behoorlijk af, een beheerder zorgt namelijk vaak voor de financiële en technische afhandeling van zaken rondom jouw vastgoed, in de meeste gevallen neemt de beheerder ook de communicatieve taak met de huurder over. Maar stel je voor dat jouw huurder de woning verlaat dan kan deze beheerder je ook in dat opzicht helpen met het vinden van een nieuwe huurder en in het orde maken van de juiste contracten. Er zijn meerdere bedrijven die services voor het beheren van vastgoed aanbieden, echter verschillen sommige nogal van elkaar ofwel in prijs en/of services. In dit artikel willen wij een aantal tips benoemen die je kunt gebruiken voor het vinden van een nieuwe vastgoedbeheerder.

Calculator on iphone

Communicatie is key! 

Als eerste kun je het beste een bedrijf selecteren die de communicatie met jou (vastgoedeigenaar) als één van zijn belangrijkste aspecten ziet. Dit betekent dat wanneer je belt naar een vastgoedbeheer bedrijf dat de telefoon wordt beantwoord door een goed opgeleide professional die met enthousiasme al jouw vragen beantwoordt. Hetzelfde geldt voor als je dit bedrijf buiten kantooruren en/of in het weekend wilt bereiken dan moet dit wel tot de mogelijkheden behoren. In dit digitale tijdperk waar wij in leven wordt de online tak die bij vastgoedbeheer komt kijken ook steeds belangrijker, de meeste beheer bedrijven beschikken over de mogelijkheid van het gebruik van een online tool en verschillende functies waarmee je 24/7 inzicht hebt in hetgeen dat allemaal te maken heeft met jouw vastgoed, bijvoorbeeld; 

  • Online inzicht van betalingen van huurders  
  • Onderhoudsplannen
  • Kostenanalyse & financiële rapporten

Contact met huurders 

Een tweede punt wat goed is om te controleren alvorens een keus te maken voor een nieuwe beheer partij is om te checken of het beheerbedrijf bereid is om de interacties met huurders af te handelen. Je kunt hierbij denken aan de ondertekening van contracten van jouw huurders, het behandelen van onderhoudsvragen tot het afhandelen van de opzegging van de huurder.  

Verhuur van jouw vastgoed 

In het geval dat je woning leegkomt te staan, bijvoorbeeld door de opzegging vaneen huidige huurder, dan zorgt een vastgoedbeheerder dat het gehele verhuurproces uit handen genomen wordt. Als dit het geval is zal de beheerder voor jou een nieuwe huurder zoeken, bezichtigingen organiseren, en wanneer de juiste persoon gevonden is, zal hij ook de alle contracten in orde maken. De beheerder vindt zijn nieuwe huurders vaak door efficiënt en actief gebruik te maken van verschillende marketingmogelijkheden, bijvoorbeeld door jouw woning te promoten via verschillende websites zoals Funda & Pararius. Verder heeft een professionele beheerder vaak ook een uitstekend netwerk waardoor het gemakkelijker wordt om een goede huurder te vinden. Daarnaast kun je verwachten dat je geadviseerd wordt met een concurrerend voorstel m.b.t de huurprijs en het huurrijp maken van jouw woning door enkele suggesties door te voeren om de woning aantrekkelijker te maken voor een toekomstige
huurder.   

Financieel vastgoedbeheer  

Het bijhouden van de financiële administratie van een huurwoning kan ingewikkeld zijn en het idee om dat aan een andere partij over te dragen kan de nodige zorgen met zich mee brengen. Bij het zoeken naar een vastgoedbeheer bedrijf doe je er verstandig aan om goed te filteren op de online faciliteiten die worden aangeboden, zoals een gecentraliseerd boekhoudsysteem, om alle uitgaven en inkomsten bij te houden. Dit systeem is vaak 24/7 beschikbaar voor jou zodat je actuele financiële situatie direct kunt controleren wanneer je deze behoefte hebt.  Als je besloten hebt om een vastgoedbeheer bedrijf in de arm te nemen voor jouw vastgoed kan dit veel stress wegnemen bij het bezitten van een huurwoning of vastgoed in het algemeen. Wanneer je een full-servicebedrijf hebt gevonden dat bereid is dat het ene stapje harder te zetten, dan zul je merken dat dit meer vrijheid geeft in plaats van belasting door constante zorgen van jouw vastgoed. Ook geeft het vaak fiscale voordelen. 

Ben je opzoek naar een beheerder neem dan contact met ons op.  

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u een adviesgesprek?

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact op, zodat we uw wensen kunnen bespreken.

Dank voor uw bericht! 
Wij komen er snel bij u op terug.
Met vriendelijke groet,
Team Vastgoed & Co.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Decoration line